Allmän kursinformation

Allmän kursinfo gäller för glasmålning med Tiffanyteknik, mosaik och blyinfattning (blyinfattning ej ”prova på”)

För att göra vistelse under kursen så säker som möjligt vad det gäller smittskydd bjuder jag på olika typ av skyddsutrustning.

  1. Andningsmask med aerosol-och partikelfilterfunktion (ffp2)
  2. Egentillverkat visir
  3. Vattentätt tyg mask som kan tvättas med 90 grader i tvättmaskinen

I Glasateljén finns flera olika kurstyper men jag kan även skräddarsy en alldeles speciell kurs tillsammans med er.

Prova på” är i snitt 3 timmar och du får möjlighet att prova en ny teknik. Du får ”leka” lite med materialet och lär på så sätt känna det. Allt material finns här i min verkstad. Det krävs inga förkunskaper. Du tar med dig ditt verk hem efter 3 timmar (med mosaik kan det variera, tala om för mig om du INTE bor i Göteborg). Fastnar du för tekniken så finns det längre kurser.

Intensivkurs -Helgkurser varar 2 dagar 10–17 (1 timmes lunch) och du har möjlighet att fördjupa dig i ett material. Du börja med ett litet föremål men det blir också tid att göra ett större verk. Egna idéer är välkomna men inte alltid genomförbara. Tar med vad du skulle vilja göra, så hittar vi en bra lösning. Kvällskurser består av 5 kvällar, 18–21, vanligtvis onsdagar, men även andra veckodagar är möjliga.  Allt material finns här. Det krävs inga förkunskaper men det är en fördel om du har gått ”prova på”.

Experimentera med ”galna glasidéer” 1 Dag 10–17. Har du funderat på att förvandla en fin whiskyflaska till ett miniväxthus eller en vas? Eller göra en glasrelief av din hunds siluett? Du behöver inga förkunskaper men du kanske har en idé som verkar ”konstig”. Jag står för hantverkskunskapen och mina verktyg och maskiner står till ditt förfogande.  Du får skära, borra, slipa, såga, gravera och limma glas. Det går även bra att sätta ihop glasbitar med hjälp av kopparfolie eller zinkskenor. Här finns även möjlighet att kombinera mosaik och glas. I verkstaden finns i mindre utsträckning maskiner för att bearbeta små träbitar för att ställa glasbitar i. Det är ingen riktig kurs men vi kan diskutera dina idéer och genomföra dem i den mån det är möjligt. Bara fantasin sätter gränser.

Företagsevent Att få arbeta med händerna, vara kreativ och blir lite konstnärlig är avkopplande.  Det är lärorik och kan stärka gemenskapen mellan kollegorna. Ni kan arbeta tillsammans och skapa ett gemensamt konstverk som kan vara ett mosaikbord eller mosaikbild för utsmyckning av fikarummet. Det går även bra att varje person jobbar för sig själv och tar med sig sitt verk hem. Materialet finns här men har ni speciella föremål som ska vara med så kontakta mig. Det är många saker som man kan använda i tex en mosaik. Verkstaden passar för grupper upp till 25 personer. Är fler än 25 personer intresserade av att jobba med mosaik, kan jag även komma till er. Kontakta mig för mer information eller kom in i butiken så kan vi diskutera och då jag kan svara på era frågor.

 Familjeevent/ vänskapskretsar/ möhippor I en tid där ”alla har allt” är en gemensam upplevelse något speciellt. Här i Glasateljén kan ni umgås och samtidig skapa ett litet konstverk.  Ni kan tillsammans skapa en present tex till en släktings 70-årsdagen Det kan vara ett gemensamt bord eller spegel i mosaik som ”födelsedagsbarnet” kan ha mycket glädje av varje dag. Alla mellan 0–100 år kan hjälpa till. Det går även bra att varje person arbetar för sig och tar med sig sitt verk hem. Ni kan även fika här och samla nya krafter. Vid intresse kontakta mig för att planera en alldeles speciell dag.

Åldersgräns för Tiffany/glas är 12 år. Yngre barn är välkommen att ”prova på” mosaik.

Tar med läsglasögonen  om du behöver vissa moment är väldigt pilligt.