Mosaik

Prova att lägga en mosaik!

Mosaik är en enkel teknik. Låt kreativiteten flöda genom att blanda mosaikstenar med snäckor och stenar från semestern, favorit porslinet som gick i kras, eller varför inte återbruka gammalt kakel?

I en mosaik får de gamla minnen ett nytt liv!

Man börja med en grytunderlägg, en spegel eller en lampett. Senare eller vid längre tillfällen kan man arbeta med en bordsskiva eller en större spegel. Det är även möjligt att flera personer samarbetar med ett gemensamt konstverk som kan vara en stor bordsskiva, spegel till kontoret eller en bild som kan utsmycka arbetsrummet.

Det kan passa alla slags grupper (familjer, möhippor/svensexa, föreningar, arbetskamrater, vänskapskretsar upp till 14 pers)

När man har lagt själva mosaiken behöver den torka. Efter torkningen fortsätta man med att foga. Om man gör en mindre mosaik så räcker fikapausen som torktid och du får med dig din produkt efter ett kurstillfälle. Större föremål har en längre torktid och man behöver komma på två olika dagar. Det andra tillfället kan vara mycket kortare (ca 1.5h) och ingår i priset för tillfälle 1.

Tiden för tillfälle 2 bestäms utifrån era önskemål.

Har du ytterligare frågor eller önskar dagar: kontakta mig för mer information!

Kolla in några av vårens kurser.

Intresseanmälan kurser